Traditioneel gezien is de vrijdag de ‘albumreleasedag’, maar je hebt altijd artiesten die zich daarvan niets aantrekken. Eric Church en John Carter Cash zijn er daar twee van, hun nieuwe albums verschijnen op zaterdag.

Of de ‘concurrentie van vandaag’ daar debet aan is weten we niet precies, maar het zou zo maar een factor kunnen zijn. Want de lijst van vandaag is van een hoog niveau: Brothers Osborne, Ashley Monroe en Old Crow Medicine Show komen vandaag met hun nieuwe albums.

Hieronder achtergrondinfo en links naar Spotify, iTunes, GooglePlay. Heel veel luisterplezier!

Brothers Osborne – “Port Saint Joe”

In een poging het enorme succes van hun debuutalbum “Pawn Shop” te evenaren (of zelfs te overtreffen) besloten John en T.J. Osborne tot een andere aanpak. Ze trokken zich terug in Port Saint Joe, een klein kustplaatsje in de staat Florida. Hier werkten ze, samen met enkele andere tekstschrijvers, aan tien nieuwe songs voor hun sophomore album.

Het kleine kustplaatsje ‘gaf’ meer dan alleen de titel en de foto van de albumhoes aan het album. Het zorgde ook voor een bepaalde ‘mood’ tijdens het schrijven van de tracks en op de openingstrack zijn de golven van de oceaan te horen.

Daarnaast namen ze het album niet op de traditionele manier op. De professionele opnamestudio werd ingeruild voor ‘Joyce's beach house’ in Florida waar het hele album in één sessie werd opgenomen. Dit geeft het album een unieke ‘feel’, alle tracks vloeien in elkaar over. De songs bevatten (natuurlijk) ook elementen van andere muziekstijlen, zo horen we ondertonen van R&B, Soul, Blues en natuurlijk Rock & Roll.

Port Saint Joe” is weer een echt Brothers Osborne album met de kenmerkende diepe stem van John en T.J.’s scheurende gitaar(solo’s). Ze bewijzen met dit album wederom dat ze terechte winnaar zijn van zowel de ACM als de CMA ‘Vocal Duo Of The Year’ award.

tracklist
Port Saint Joe - Brothers Osborne
klik om de albumhoes te vergroten

Port Saint Joe

Brothers Osborne

1
Slow Your Roll
02:58
2
Shoot Me Straight
06:24
3
I Don’t Remember Me (Before You)
03:12
4
Weed, Whiskey And Willie
04:20
5
Tequila Again
03:31
6
A Couple Wrongs Makin’ It Alright
02:54
7
Pushing Up Daisies (Love Alive)
03:39
8
Drank Like Hank
03:09
9
A Little Bit Trouble
04:04
10
While You Still Can
03:44

  Spotify
  iTunes
  Google Play

Old Crow Medicine Show – “Volunteer”

De band bestaat nu twintig jaar en heeft in die tijd een grote schare fans voor haar muziek gewonnen. We weten niet of het toeval is, maar uitgerekend voor het jubileumalbum “Volunteer” besloten de bandleden weer eens wat elektriciteit in hun muziek te verwerken. Voor het eerst sinds 2004 is er namelijk weer een elektrische gitaar te horen op een album van Old Crow Medicine Show.

Het album werd opgenomen in de iconische RCA A Studio in Nashville, de thuisbasis van producent Dave Cobb. Dave is een veel gevraagd producent en hij heeft talloze hitalbums achter zijn naam staan. Verderop in dit artikel komen we zijn naam nog een keer tegen.

Op het album staan elf nieuwe tracks, waaronder de singles “Flicker & Shine”, “Whirlwind” en “Dixie Avenue”.

tracklist
Volunteer - Old Crow Medicine Show
klik om de albumhoes te vergroten

Volunteer

Old Crow Medicine Show

1
Flicker & Shine
02:23
2
A World Away
03:19
3
Child Of The Mississippi
05:00
4
Dixie Avenue
02:35
5
Look Away
05:10
6
Shout Mountain Music
02:31
7
The Good Stuff
02:42
8
Old Hickory
05:09
9
Homecoming Party
03:06
10
Elzick’s Farewell
01:51
11
Whirlwind
04:04

  Spotify
  iTunes
  Google Play

Ashley Monroe – “Sparrow”

Ashley Monroe lanceert vandaag haar nieuwe album “Sparrow“. Een album vernoemen naar die kleine, olijke en taaie mus lijkt misschien vreemd, maar in dit geval is het zeker een toepasselijke titel.

Het album bevat namelijk vooral nummers die gaan over de moeilijke, pijnlijke jaren in haar eigen leven. Een heel persoonlijk album dus, met eerlijke songteksten over haar eigen problemen en de ‘struggles’ uit haar jeugd. Maar net als de huismus, blijkt Ashley een taaie en laat ze zich niet kleinkrijgen…

De twaalf nieuwe tracks, waaraan Ashley natuurlijk zelf meeschreef, zijn geproduceerd door de gerenomeerde Dave Cobb. Hiermee ging voor Ashley een wens in vervulling.

I knew I wanted to work with Dave. All of his records are consistently awesome and classic, timeless, old and new all in one.

— Ashley Monroe

tracklist
Sparrow - Ashley Monroe
klik om de albumhoes te vergroten

Sparrow

Ashley Monroe

1
Orphan
04:28
2
Hard On A Heart
03:25
3
Hands On You
03:52
4
Mother’s Daughter
03:50
5
Rita
03:27
6
Wild Love
03:51
7
This Heaven
03:53
8
I’m Trying To
03:44
9
She Wakes Me Up
02:26
10
Paying Attention
03:38
11
Daddy I Told You
30:28
12
Keys To The Kingdom
03:13

  Spotify
  iTunes
  Google Play

Eric Church – “61 Days In Church”

Eric Church - 61 Days In Church
Eric Church – 61 Days In Church

Tijdens zijn ‘Holdin’ My Own’ tournee liet Eric Church alle optredens opnemen. Hij had een deal gemaakt met Apple voor een album met de titel “61 Days In Church”, waarop 61 uitvoeringen van zijn songs én covers te horen zijn.

Apple kreeg natuurlijk de primeur, maar vanaf morgen is de hele set beschikbaar voor download en aankoop. Wil je een fysiek exemplaar, dan heb je de keuze tussen cd’s en vinyl.

  Spotify
  iTunes
  Google Play

John Carter Cash – “We Must Believe In Magic”

De zoon van Johnny Cash en June Carter komt zaterdag met de dubbel-cd “We Must Believe In Magic”. Op dit album staan tracks die John Carter zelf schreef en enkele songs die geschreven zijn door Wesley Orbison, Bill Miller en Shawn Camp. Enkele grote namen uit het bluegrass genre werkten mee aan dit album. Zo zien we bij de credits onder andere de namen van Jerry Douglas, Ana Cristina Cash, Sam Bush, Jamie Hartford, Tony Rice, Ronnie en Rob McCoury.

Eerder deze maand bracht John Carter Cash al “Johnny Cash: Forever Words” uit, een collectie van gedichten, brieven en nog nooit eerder verschenen songs van zijn vader.

  Spotify
  iTunes
  Google Play