Albumreleases 2 februari 2018

2 februari 2018 | Albums | 0 Reacties

Het is weer vrijdag, albumreleasedag. Vandaag drie nieuwe albums met muziek in compleet verschillende stijlen. We updaten je over de nieuwe LP’s van Montgomery Gentry en Mike And The Moonpies. Ook hebben we een misschien verrassende release voor je, “Arkansas” van John Oates. John Oates, je kent hem vast wel…

Montgomery Gentry – Here’s To You

Vandaag wordt een erg emotionele dag voor iedereen die nauw betrokken is bij Montgomery Gentry en de vele fans van dit duo.

Troy Gentry
Troy Gentry

In september vorig jaar kwam Troy Gentry op 50-jarige leeftijd om het leven bij een helicoptercrash in New Jersey. De band en zijn partner Eddie Montgomery waren op het vliegveld aanwezig want er was voor die avond een optreden gepland. Dat optreden werd vanzelfsprekend afgelast, maar Eddie besloot kort daarna niet de handdoek in de ring te werpen.

Eén van de redenen was dat het duo net dit album afgerond had Eddie vond dat hun fans het recht hebben om ook deze nieuwe muziek live te beleven. En ongetwijfeld zou Troy het daarmee eens zijn geweest.

Twaalf nieuwe tracks met hun vertrouwde sound, scherpe songteksten over vertrouwde thema’s als patriotisme, underdogs en liefde. Op de eerste single van dit album, “Better Me”, neemt Troy de lead vocals voor zijn rekening. Het is een mooi, ook wel toepasselijk nummer, over het streven en proberen een (nog) betere versie van jezelf te worden.

tracklist
Here's To You - Montgomery Gentry
klik om de albumhoes te vergroten

Here's To You

Montgomery Gentry

1
Shotgun Wedding
03:21
2
Better Me
03:26
3
Needing A Beer
03:44
4
What’cha Say We Don’t
03:40
5
Crazies Welcome
03:37
6
Get Down South
03:14
7
Drive On Home
03:05
8
Feet Back On The Ground
03:19
9
Drink Along Song
03:06
10
King Of The World
02:49
11
That’s The Thing About America
03:48
12
All Hell Broke Loose
03:42
  Spotify
  iTunes
  Google Play

Mike And The Moonpies – Steak Night At The Prairie Rose

Ook Mike And The Moonpies brengen vandaag een nieuw album uit. Deze groep uit Austin (Texas) wordt ook wel de ‘working man’s working band’ genoemd en hun muziek is inderdaad erg populair in de staat Texas. Overal waar je ze tegenkomt, nemen ze je mee terug naar de vorige eeuw en toveren ze de zaal om in een ouderwetse Texaanse Honky-Tonk.

“Steak Night At The Prairie Rose” heet hun laatste release en het album bevat tien nieuwe tracks. Zeker de moeite van het beluisteren waard.

tracklist
Steak Night At The Prairie Rose - Mike And The Moonpies
klik om de albumhoes te vergroten

Steak Night At The Prairie Rose

Mike And The Moonpies

1
Road Crew
02:57
2
Might Be Wrong
03:09
3
Steak Night At The Prairie Rose
04:26
4
Getting High At Home
03:02
5
The Last Time
04:20
6
Beaches Of Beloxi
03:32
7
Things Ain’t Like They Used To Be
04:14
8
The Worst Thing
04:01
9
Wedding Band
04:18
10
We’re Gone
03:19
  Spotify
  iTunes
  Google Play

John Oates – Arkansas

John Oates, inderdaad de helft van het beroemde duo Hall & Oates, heeft voor deze release samengewerkt met enkele grote namen uit het americanagenre. Deze grote namen worden vermeld als ‘The Good Road Band’, die bestaat uit onder andere Sam Bush (mandoline), Guthrie Trapp (elektrische gitaar), Steve Mackey (basgitaar), Russ Pahl (pedal steel), Nathaniel Smith (cello) en Josh Day (percussie).

Het begon allemaal met een aantal opnamesessies voor een tributealbum aan Mississippi John Hurt, maar het project werd gaandeweg steeds groter. “Arkansas” bevat nu tributes aan meerdere artiesten die John Oates hebben beïnvloed.

Mississippi John Hurt

Mississippi John Hurt was een beroemde Amerikaanse country blues zanger en gitarist die met name bekend stond om zijn unieke, zelf aangeleerde ‘fingerpicking style’. Hij werd in 1892 in de staat Mississippi geboren en stierf daar ook in 1966.

Wanneer je een indruk wilt krijgen van zijn unieke stijl, luister dan eens naar zijn muziek op bijvoorbeeld Spotify.

Met dit album belicht John Oates een muziekstijl die populair was voordat ‘Rock & Roll’ haar intrede deed. Op het album staan ook twee nieuwe tracks, beide passen naadloos bij de klassiekers.

This is the record I have always wanted to make, with the band to bring it to life. After all these years, I feel I’ve finally been able to capture the sound that’s in my head.

— John Oates

tracklist
Arkansas - John Oates
klik om de albumhoes te vergroten

Arkansas

John Oates

1
Anytime
03:05
2
Arkansas
04:20
3
Me Creole Belle
02:15
4
Pallet Soft And Low
06:03
5
Miss The Mississippi And You
03:48
6
Stack O Lee
02:47
7
That’ll Never Happen No More
02:19
8
Dig Back Deep
03:53
9
Lord Send Me
02:37
10
Spoke Driver Blues
02:09
  Spotify
  iTunes
  Google Play

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *