Op deze ‘vrijdag releasedag’ slechts één album van ‘een grote naam’. Teleurgesteld hoeven we echter niet te zijn, want het is het langverwachte nieuwe album van Rascal Flatts. De drie heren hebben drie jaar gewacht met de opvolger van “Rewind”, deze moet dus de moeite waard zijn.

Bovendien hebben we deze week een speciale tip, in de hoek van de klassieke, meer traditionele country.

Rascal Flatts – “Back To Us”

Rascal Flatts - Back To Us
Rascal Flatts – Back To Us

Het nieuwe album ‘Back To Us” is studioalbum nummer 10 voor ‘The Flatts’ zoals ze vaak door fans en collega’s genoemd worden. Het is de opvolger van “Rewind” uit 2014 en in de studio ontstond er een soort ‘nostalgisch gevoel’ bij de heren. Ze omschreven het als een soortgelijk gevoel dat ze ook bij hun eerste paar albums hadden. Vanuit dit gevoel ontstond de albumtitel, tevens de titel van track 2.

De eerste single “Yours If You Want It” kwam begin 2017 uit, vergezeld van een leuke clip.

Eén nummer heeft een behoorlijk lange tijd in ‘de koelkast gestaan’. Oorspronkelijk schreven ze “Are You Happy Now” met Taylor Swift als duetpartner in gedachten. Taylor zei nee, waardoor nu Lauren Alaina een kans krijgt haar mooie, krachtige stem te laten horen. En ze is zeker geen tweede keus, als relatieve nieuwkomer was Lauren in 2014 simpelweg nog niet in beeld.

  Rascal Flatts - 'Back To Us'

The Two Tracks – “Postcard Town”

The Two Tracks - Postcard Town
The Two Tracks – Postcard Town

Naast het ‘grote geweld’ van Rascal Flatts ziet deze week ook een nieuw album van een kleinere en onbekendere band het levenslicht. The Two Tracks en hun debuutalbum mag dan onbekend zijn bij het grote (Amerikaanse) publiek, ze maken wel lekkere countrymuziek. Traditionele instrumenten als banjo en contrabas in combinatie met de stem van de leadzangeres, staan garant voor klassieke country.

Onze tip van deze week!

In 2014 werd deze viermansformatie uit Sheridan (Wyoming) opgericht. De groep bestaat uit Julie Szewc, Fred Serna, Russell Smith en David Huebner en bracht in 2016 haar debuutalbum “The Two Tracks” uit.

Een jaar later volgt nu dus al de opvolger “Postcard Town”. Luister naar de groep en hun nieuwe album via onderstaande links.

  The Two Tracks - 'Postcard Town'

The Two Tracks
The Two Tracks