De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 18 augustus 2017

Het is weer vrijdag, de tegenwoordig traditionele ‘country album release day’ in Amerika.

Vandaag trakteert Nashville ons op drie mooie nieuwe albums in verschillende subgenres van countrymuziek. Er moet dus voor iedereen iets tussen zitten om het weekend goed te beginnen. Veel lees- en luisterplezier.

Josh Abbott Band – Until My Voice Goes Out

De laatste productie van de Josh Abbott Band was redelijk zware kost, op het album "Front Row Seat" lieten ze de luisteraar op 'de voorste rij' plaatsnemen bij de voorstelling die de relatie van bandleider Josh Abott beschreef. Van begin tot eind, van de happy days tot aan de messy breakup. Maar je kunt niet iedere twee jaar scheiden, dus het werd tijd voor een luchtiger album.

Dat verschijnt dan ook vandaag: “Until My Voice Goes Out“. Luchtiger is het wel, maar tijdens de opnames ondervond Josh zelf dat vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar liggen. Verdriet vanwege het overlijden van zijn vader na een beroerte, vreugde toen zijn dochtertje twee weken daarna werd geboren.

Door deze gebeurtenissen werd de boodschap van het album nog belangrijker voor Josh, het was precies wat hij had meegemaakt en geleerd.

This album is about appreciating the moment and your family and your friends, and living life the right way. It’s really all about finding clarity and focusing on what’s important. Josh Abbott

Tracklist

Er staan veertien tracks op de disc en de vermelding van ‘prelude’ (twee keer zelfs) en ‘epilogue’ doet vermoeden dat het weer een conceptalbum betreft. Daarnaast leert een blik op de titels dat het wederom een persoonlijk album is geworden.

Until My Voice Goes Out - Josh Abbott Band

 1. Prelude: An Appreciation Of Life
 2. Until My Voice Goes Out
 3. Heartbeatin’
 4. Texas Women, Tennessee Whiskey
 5. I’m Your Only Flaw
 6. Prelude: Hope & Hesitance
 7. Girl Down In Texas
 8. Whiskey Tango Foxtrot
 9. Kinda Missing You
 10. Heartbeat And A Melody
 11. The Night Is Ours
 12. Dance With You All Night Long
 13. Ain’t Mu Daddy’s Gang
 14. Epilogue” Farewell Father

Spotify Apple Music

Dale Ann Bradley – Dale Ann Bradley

Meestal vernoemt een artiest zijn debuutalbum naar zichzelf, alsof hij tegen de wereld wil zeggen: “Hallo, hier ben ik!”. De vijfvoudig ‘Female Bluegrass Vocalist of the Year’ Dale Ann Bradley doet het anders, zij vernoemt haar tiende album naar zichzelf. Het komt vandaag uit en is de opvolger van “Pocket Full Of Keys” uit 2015.

Dale Ann Bradley

Een korte introductie van Dale Ann is voor echte bluegrassliefhebbers overbodig, de dame is een begrip. Maar voor countryfans die deze mooie, traditionele tak van countrymuziek willen ontdekken is een beetje achtergrondinformatie interessant.

Ze werd in Kentucky geboren als dochter van een mijnwerker/dominee en groeide op in een huisje zonder water of elektriciteit. Op haar veertiende krijgt ze een akoestische gitaar en in High School speelt ze dan ook al snel in de schoolband. Dale Ann is niet alleen solo-artiest, ze maakte tot 1997 ook deel uit van de New Coon Creek Girls.

Na 1997 gaat ze alleen verder en groeit ze uit tot één van de toonaangevende vrouwelijke bluegrassartiesten.

Tracklist

Haar nieuwe album bevat de volgende elf tracks. Track vier op het album, “I’ll Just Go Away”, is een duet met Vince Gill.

 1. Soutern Memories
 2. Champagne Lady
 3. One More River
 4. I’ll Just Go Away (feat. Vince Gill)
 5. Going Back To Kentucky
 6. If You Were Mine To Lose
 7. Our Last Goodbye
 8. Blackberry Sommer
 9. This Is My Year For Mexico
 10. Stand By Me
 11. Now And Then (Dreams Do Come True)

Spotify Apple Music

Ray Wylie Hubbard – Tell The Devil I’m Gettin’ There As Fast As I Can

Voor de meeste countryliefhebbers in Europa is Ray Wylie Hubbard totaal onbekend, maar in Amerika is dat wel anders. Enerzijds heeft dat te maken met zijn sound, anderzijds met het begin van zijn carrière. Dit was een schoolvoorbeeld van ‘wij zijn de platenmaatschappij en wij weten het beter’.

Ray Wylie Hubbard

Ray Wylie Hubbard

Ray Wylie wordt in 1946 geboren in Soper (Ohklahoma), groeit op in een plaatsje vlakbij en verhuist in 1954 met zijn ouders naar een dorpje zuidelijk van Dallas (Texas). Tijdens zijn studententijd brengt hij ieder jaar de ‘summer break’ door in Red River, New Mexico. Hier schrijft hij de song “Up Against The Wall, Redneck Mother”, een track die bekendheid krijgt door de opname in 1973 door Jerry Jeff Walker. Het levert hem het felbegeerde platencontract op en hij gaat aan de slag met zijn debuutalbum.

Nadat het album af is, en zonder dat Ray Wylie het weet, voegt de producer extra overdubs en achtergrondzangeressen toe aan de opname. Ray Wylie probeert de release nog tegen te houden zodra hij ervan hoort, maar tevergeefs. Hij neemt afstand van ‘zijn’ album en roept het publiek op het niet te kopen.

It sucked then and it still sucks. If you have any shred of compassion at all in your heart for me or any musician who got screwed by some jerk in authority at a record label, then don’t buy this mistake Ray Wylie Hubbard

In de jaren ’80 en ’90 maakt hij albums die hun tijd (ver) vooruit zijn, met een mix van country, folk en blues. Ook na 2000 blijft hij muziek maken en op dit moment tourt hij zowat het hele jaar.

Tell The Devil I’m Gettin’ There As Fast As I Can

Vandaag komt dus zijn nieuwe album uit. Een album met een opvallende ‘credit’ in de tracklist, want daar zien we onze vriend Eric Church staan. Hij zingt, samen met Lucinda Williams, mee op de titeltrack.

Over de albumtitel zegt Ray Wylie in een interview: “Het is een ‘rock & roll fabel’, over het leven met een gitaar, het volgen van je droom ongeacht hoe lang het duurt om die te verwezelijken en welke tegenslagen je krijgt, je ziel op het spel zetten in een vals spel en verliefd worden op stoute dames met tatoeages.”

Om daar vervolgens meteen aan toe te voegen: “Hmmmm, misschien is het wel helemaal geen fabel”.

Tracklist

Om dat uit te vinden kun je hieronder klikken op de links naar het album op Spotify en iTunes. Veel luisterplezier!

Tell The Devil I'm Gettin' There As Fast As I Can - Ray Wylie Hubbard

 1. God Looked Around
 2. Dead Thumb King
 3. Spider Snaker And Little Sun
 4. Lucifer And The Fallen Angels
 5. Open G
 6. House Of the White Rose Bouquet
 7. Tell The Devil I’m Getting’ There As Fast As I Can (feat. Eric Church & Lucinda Williams)
 8. The Rebellious Sons (feat. The Bright Light Social Hour)
 9. Old Wolf
 10. Prayer
 11. In Times Of Cold (feat. Patty Griffin)

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty