De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 17 augustus 2018

Morgen staat de release van twee nieuwe countryalbums in onze agenda.

De eerste is een hele oude, maar toch fonkelnieuwe LP van Buck Owens. De andere is het derde studioalbum van Cole Swindell.

Buck Owens – “Country Singer’s Prayer”

Buck Owens nam “Country Singer’s Prayer” op in 1975. Het waren zijn laatste opnames voor Capitol Records, dat eigenlijk al besloten had om het contract met de artiest niet te verlengen. Dit album werd daardoor niet meer uitgebracht. De opnames bleven al die tijd achter slot en grendel liggen.

Buck Owens

Buck stierf op 25 maart 2006 in zijn slaap aan een hartaanval, enkele uren na zijn optreden in zijn eigen Crystal Palace club in Bakersfield. De jaren ervoor werd hij behandeld aan een lange reeks gezondheidsproblemen, waardoor hij al steeds minder kon optreden.

Uiteindelijk lukte het de erfgenamen van Buck om de tapes in handen te krijgen en te mogen publiceren. Daarom kunnen we nu, 43 jaar later, weer eens genieten van nieuwe muziek van countrylegende en ‘pionier van de Bakersfield Sound‘ Buck Owens.

Country Singer's Prayer - Buck Owens

 1. John Law
 2. Love Don’t Make The Bars
 3. He Ain’t Been Out Bowling With The Boys
 4. Drifting Away
 5. The Battle Of New Orleans
 6. Country Singer’s Prayer
 7. California Okie
 8. A Different Kind Of Sad
 9. It’s Been A Long, Long Time
 10. How’s Everything
 11. Run Him to the Round House Nellie (You Might Corner Him There) (bonus track)
 12. Meanwhile Back at the Ranch (bonus track)

Cole Swindell – “All Of It”

Maar liefst drie grote hits leverde het vorige album van Cole Swindell op. Zowel de titeltrack “You Should Be Here”, als “Middle Of A Memory” voerden enige tijd een Billboard hitlijst aan. De samenwerking met Dierks Bentley werd ook een hit, maar “Flatliner” bleef steken op de tweede plaats in de ‘Country Airplay’ hitlijst.

Met “All Of It” probeert Cole nu dat succes te overtreffen. De eerste single van het album, “Break Up In The End”, werd erg goed ontvangen, maar bleef tot nu toe halverwege de hitlijsten steken. Voorafgaand aan deze release heeft Cole ook nog een conceptvideo van “Love You Too Late” gedeeld via Youtube.

De tracks op dit album zijn geschreven door grote namen als Ross Coppermann, Ashley Gorey, Ben Hayslip. Cole zelf schreef ook aan enkele tracks mee.

All Of It - Cole Swindell

 1. Love You Too Late
 2. All Of It
 3. Somebody’s Been Drinkin’
 4. Sounded Good Last Night
 5. Break Up In The End
 6. I’ll Be Your Small Town
 7. The Ones Who Got Me Here
 8. 20 In A Chevy
 9. Reason To Drink
 10. Her
 11. Both Sides Of The Mississippi
 12. Dad’s Old Number

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty