De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 16 maart 2018

Vandaag hebben we twee albumreleases voor je in ons overzicht.

Het derde studioalbum van de nog immer jeugdige Scotty McCreery, “Seasons Change”, ligt vanaf vandaag in de schappen. Ook de senioren van The Oak Ridge Boys hebben met “17th Avenue Revival” weer eens een nieuw album uit.

Scotty McCreery – Seasons Change

Scotty McCreery heeft ruim de tijd genomen voor het vervolgalbum van “See You Tonight” uit 2013. Vijf jaren zijn er verstreken en in die periode is er in zijn leven veel gebeurd en ook veel veranderd. Hij overleefde een gewapende overval, is verloofd met zijn ‘high-school sweetheart’, publiceerde een boek, verloor zijn opa en kocht en betrok een eigen woning.

Daarnaast verhuisde hij ook van Mercury Records naar Triple 8, waar een meer volwassen Scotty nu zijn derde album uitbrengt. De eerste single van het nieuwe album, “Five More Minutes“, is een eerbetoon aan zijn overleden opa en scoorde goed in de hitlijsten.

It’s kind of my journal of the last few years: the ups and the downs. Whenever I think things are not going well, I’ve learned to just wait it out because the seasons change. If you want to know who I am and where I’m at right now, listen to this album. I feel like I’m having a conversation with everyone that listens. It’s that personal. Scotty McCreery

Die levensles, dat de seizoenen veranderen en ook pech en nare tijden voorbij gaan, gebruikt hij als titel voor het album. Er staan elf nieuwe tracks op die allemaal over het proces van volwassen worden gaan. Scotty schreef mee aan alle tracks.

Seasons Change - Scotty McCreery

 1. Seasons Change
 2. Wherever You Are
 3. Boys From Back Home
 4. Five More Minutes
 5. In Between
 6. This Is It
 7. Wrong Again
 8. Move It On Out
 9. Barefootin’
 10. Still
 11. Home In My Mind

Spotify Apple Music

The Oak Ridge Boys – 17th Avenue Revival

Ze maken al meer dan een halve eeuw muziek, maar de heren zijn nog altijd actief. De line-up van The Oak Ridge Boys is al die tijd nagenoeg gelijk gebleven, alleen in de periode ’87 – ’95 verliet William Lee Golden zijn vrienden.

Ze zijn dan misschien minder actief dan voorheen, hun vorige album dateert al weer uit 2009, maar wanneer ze de kans krijgen mooie muziek op te nemen laten ze die niet onbenut.

The Oak Ridge Boys

En de muziek van dit album was zo’n kans. Ze werden gepolst of ze songs, geschreven door grote namen als Brandy ClarkVince Gill, Shane McAnally en Ashley Monroe, wilden opnemen. Toen bleek dat ook Dave Cobb als producent aan boord wilde stappen, was het besluit snel genomen.

De albumtitel is een verwijzing naar een belangrijke straat in Nashville. De 17th avenue ligt in het ‘Music Row’ gebied dat honderden bedrijven bevat die zich stuk voor stuk met countrymuziek bezighouden. De muziek werd opgenomen in de historische ‘Studio A’ op 17th avenue.

17th Avenue Revival - The Oak Ridge Boys

 1. Brand New Star (Up In Heaven Tonight)
 2. There Will Be Light
 3. God’s Got It
 4. I’d Rather Have Jesus
 5. Walk In Jerusalem
 6. Where He Leads Me
 7. Pray To Jesus
 8. If I Die
 9. Let It Shine On Me

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty