De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 14 september 2018

Morgen is het weer 'album release day' en we hebben weer enkele mooie exemplaren in de lijst opgenomen.

Morgen kunnen dan eindelijk de vele fans van Carrie Underwood stoppen met aftellen. Haar nieuwe album “Cry Pretty” is dan te streamen en bestellen. Maar er is nog meer mooie muziek om komend weekend te beluisteren, waaronder een eerbetoon van Willie Nelson aan zijn overleden vriend Frank Sinatra.

Ook Asleep At The Wheel brengt na enkele jaren weer een nieuw album uit. In Europa is deze Texaanse swingband wat minder bekend, dus we stellen ze hieronder ook even kort aan je voor.

En dan doen we er ook nog twee andere albums bij 'in de bonus'.

Carrie Underwood – “Cry Pretty”

“Cry Pretty” is het eerste album dat Carrie Underwood bij haar nieuwe platenlabel UMG Nashville uitbrengt. Bij dit project gaf UMG Nashville Carrie het vertrouwen, om zich ook met de productie van het album ‘te bemoeien’. Dit is ongetwijfeld een grote wens van Carrie, en iets dat bij de besprekingen voor de overstap ter tafel is gekomen.

Op het nieuwe album staan 13 tracks, waarvan er al enkele zijn uitgebracht in aanloop naar deze officiële release. De bonustrack “The Champion”, haar samenwerking met Ludacris”, is daar een voorbeeld van. Andere tracks die we al konden beluisteren zijn de titeltrack, “End Up With You” en “Love Wins”.

Carrie is op dit moment zwanger van haar tweede kindje, de ‘Cry Pretty’ tour zal dan ook niet voor mei 2019 van start gaan. Hopelijk doet ze tijdens deze tournee ook Europa aan, ze heeft op het ‘Tuckerville Festival‘ in ieder geval een voorproefje gehad van het enthousiasme van de countryfans in De Lage Landen.

Cry Pretty - Carrie Underwood

 1. Cry Pretty
 2. Ghosts On The Stereo
 3. Low
 4. Backsliding
 5. Southbound
 6. That Song That We Used To Make Love To
 7. Drinking Alone
 8. The Bullet
 9. Spinning Bottles
 10. Love Wins
 11. End Up With You
 12. Kingdom
 13. The Champion (feat. Ludacris)

Spotify Apple Music

Willie Nelson – “My Way”

Ook op 85-jarige leeftijd is Willie Nelson nog altijd niet van plan de gitaar definitief aan de muur te hangen. Muziek maken zit hem in zijn bloed, en wat moet hij immers anders doen? Onlangs nog bracht hij het album “Last Man Standing” uit, en de laatste maanden heeft hij gewerkt aan een tribute-album.

Frank Sinatra '57

Het album “My Way” is zijn eerbetoon aan een andere muzieklegende. We hebben het dan natuurlijk over Frank Sinatra, en het album bevat elf songs die door deze grootmeester bekend zijn geworden.

Naast de absolute klassiekers als “One For My Baby (And One More For The Road)”, “It Was A Very Good Year” en natuurlijk “My Way”, komen we ook bewerkingen van “Summer Wind” en “Fly Me To The Moon” tegen. Op de opname van “What Is This Thing Called Love” krijgt Willie ondersteuning van Norah Jones.

Willie en Frank waren niet alleen goede vrienden, ze hadden ook grote waardering voor elkaars muziek. Sinatra was in de jaren ’80 zelfs enkele keren support-act bij de concerten van Willie in het Golden Nugget casino in Las Vegas.

My Way - Willie Nelson

 1. Fly Me To The Moon
 2. Summer Wind
 3. One For My Baby (And One More For The Road)
 4. A Foggy Day
 5. It Was A Very Good Year
 6. Blue Moon
 7. I’ll Be Around
 8. Night And Day
 9. What Is This Thing Called Love (feat. Norah Jones)
 10. Young At Heart
 11. My Way

Spotify Apple Music

Asleep At The Wheel – “New Routes”

De achtkoppige formatie die geleid wordt door Ray Benson (midden van de foto), brengt voor het eerst sinds 2013 weer een nieuw album uit. Op “New Routes” vinden we elf tracks, waaronder enkele covers van klassiekers. Zo krijgen “Dublin Blues” van Guy Clark en “Big River” van Johnny Cash een makeover van de Texas swing band.

Asleep At The Wheel - bandleden

Al sinds de jaren ’70 maakt deze band muziek. Het begon allemaal in 1969 in Paw Paw (West Virginia), toen Ray Benson en Lucky Owens de band begonnen. Een van hun eerste wapenfeitjes was het openen voor Alice Cooper in Washington DC. Niet veel later liet Van Morrison hun naam vallen in een interview met het blad Rolling Stone, en toen kwam alles in een stroomversnelling.

Een platencontract, het debuutalbum in 1973 en daarna de verhuizing naar Austin in 1974. Dit laatste op verzoek van Willie Nelson. Vele albums volgden en meer dan 20x stond er een single van de band in de country hitlijsten. Hun bijdrage aan de muziek wordt het best geïllustreerd door de tien Grammy Awards die de formatie in de loop der jaren wist te winnen.

New Routes - Asleep At The Wheel

 1. Jack I’m Mellow
 2. Pencil Full Of Lead
 3. Call It A Day Tonight
 4. Seven Nights To Rock
 5. Dublin Blues
 6. I Am Blue
 7. Pass The Bottle Around
 8. Big River
 9. Weart Rambler
 10. More Days Like This
 11. Willie Got There First (feat. Seth Avett & Scott Avett)

Spotify Apple Music  

In de bonus – Nog twee mooie albums

Naast bovengenoemde albums, verschenen er op 14 september nog twee andere, interessante albums.

David Nail & The Well Ravens – “Only This And Nothing More”

De eerste is van David Nail, die met zijn nieuwe band ‘The Well Ravens’ een EP uitbracht. De titel is “Only This And Nothing More“. Met deze mooie plaat laat David zien en horen dat hij, na de breuk met zijn platenmaatschappij een andere richting kiest. Niet weer zo ‘gelikt’ en ‘gepolijst’ als zijn oude werk, maar donkerder, rauwer en met meer rock invloeden.

Only This And Nothing More - David Nail

 1. The Gun
 2. Come Back Around
 3. White Trash Girl
 4. Cheating On Me
 5. Over
 6. Heavy
 7. In My Head

Spotify Apple Music

Terri Clark – “Raising The Bar”

Terri Clark’s nieuwe album “Raising The Bar” is weer een klassiek Terri Clark album, dat je zeker niet moet vergeten te beluisteren. “Raising The Bar” is weer een lekkere, ouderwetse, girlpower countryplaat. Ook al krijgt ze op één track hulp van Drake White. 🙂

Raising The Bar - Terri Clark

 1. Givin’ Up Givin’ A Damn
 2. Cowboys In The Town
 3. Weddings, Funerals, And Empty Hotel Bars
 4. Young As We Are Tonight
 5. Half A Bottle Down
 6. Bloody Mary Morning
 7. Watered Down Whiskey
 8. As Long As There’s A Bar
 9. Right Where You Left Me
 10. You Can Have This Town
 11. The One That Got Away (feat. Drake White)
 12. The Encore
 13. Better Than I Was

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty