De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 14 december 2018

Deze week releases uit Nashville, maar ook van Nederlandse bodem.

Deze week brengen we drie nieuwe releases onder jullie aandacht. Naast een lekker tussendoortje van Drake White en een mooie debuutalbum van een nieuwkomer uit Nashville, hebben we ook een mooie EP van Nederlandse bodem.

Drake White – “Drake White & The Big Fire Live” (EP)

Recentelijk gingen Drake White en zijn platenlabel Big Machine Label uit elkaar, waardoor we misschien wat langer op een nieuw studioalbum moeten wachten. Drake zelf zag het gelukkig zelf als een kans, en niet als een ramp.

Hij ging met hernieuwde energie aan de slag en begon te schaven aan eerder – door hemzelf en zijn vrouw – afgekeurd materiaal. Deze songs moeten, samen met enkele nieuwe tracks, de basis leggen voor een nieuwe deal. En als tussendoortje brengt Drake deze Live EP uit.

Op “Drake White And The Big Fire Live” staan vier tracks, drie nieuwe en de ‘gouwe ouwe’ “It Feels Good”. Eén van de nieuwe songs, “The Coast Is Clear” speelde Drake al voor ons tijdens de ‘CMA Songwriter Series‘ in Het Zonnehuis in Amsterdam eerder dit jaar. De overige nieuwe titels zijn “All Would Be Right With The World” en “Raised Right”.

Drake White And The Big Fire Live - Drake White

 1. Raised Right
 2. All Would Be Right With The World
 3. The Coast Is Clear
 4. It Feels Good

Spotify Apple Music

Mitchell Tenpenny – “Telling All My Secrets”

Mitchell Tenpenny heeft de timing helemaal goed. Op het moment dat zijn debuutalbum “Telling All My Secrets” uitkomt, scoort zijn huidige single “Drunk Me” erg goed in de hitlijsten.

Hij heeft het momentum dus zeker aan zijn zijde en er wordt dan ook veel van zijn debuut verwacht. De zanger schreef (mee aan) alle elf tracks van het album. Hij kreeg daarbij hulp van bekende songwriters als bijvoorbeeld Hillary Lindsey, maar ook van collega Devin Dawson.

In 2019 gaat hij ook touren. Naast een kleine eigen concertreeks, is hij ook support-act bij enkele shows van Old Dominion

Telling All My Secrets - Mitchell Tenpenny

 1. Truck I Drove In High School
 2. Alcohol You Later
 3. All On You
 4. Goner
 5. Chance Worth Taking
 6. I Get The Picture
 7. Drunk Me
 8. Somebody’s Got Me
 9. Somebody Ain’t You
 10. Telling All My Secrets
 11. Walk Like Him

Spotify Apple Music

Jick Munro & The Amazing Laserbeams – “Ramblin’ On”

Sinds hun oprichting in 2011 spelen de mannen van Jick Munro in zaaltjes, en op festivals. En door hun opvallende en vrolijke optredens worden ze zowel in binnen- en buitenland steeds meer gevraagd. De sounds en beleving van deze shows zijn terug te vinden op hun debuutalbum “The Ark” uit 2016.

Sinds die release heeft de band niet stilgezeten. Er werd achter de schermen gewerkt aan nieuwe songs, waarvan er enkele morgen verschijnen op de tussentijdse EP “Ramblin’ On”.

Hierop staan vier songs, waaronder de track “Old Joe”. Eerder dit jaar hadden we bij country-music.nl de première van de videoclip van deze single. Hieronder de complete tracklist.

Ramblin' On - Jick Munro & The Amazing Laserbeams

 1. All Night Long
 2. The Wolf
 3. Hear Me Out
 4. Old Joe

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty