De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 13 oktober 2017

Vandaag hebben we een drietal nieuwe albums voor je in onze wekelijks terugkerende rubriek.

Eén ervan is van de Nederlander Mark Blomsteel. Hij brengt vandaag zijn derde studioalbum uit. De andere twee albums zijn van relatieve nieuwkomers Carly Pearce en Russell Dickerson. Voor hen wordt het helemaal een spannende dag want het is voor beiden hun debuutalbum.

Russell Dickerson – Yours

Had Russell Dickerson niet al een album uit met de titel “Yours”? Yes, inderdaad. Maar dat is een EP. Vandaag verschijnt de LP “Yours“. Gelukkig heeft Russell bij het schrijven van zijn songteksten meer inspiratie dan bij het kiezen van een albumtitel. Dat is maar goed ook, want op de schijf staan twaalf nummers die allemaal door Russell zelf zijn geschreven.

Natuurlijk zien we enkele tracks van de succesvolle EP terug op de LP. Het is het geen verrassing dat de track “Yours”, (zowel de gewone als de weddingversie) en “Blue Tacoma” ook op de LP staan. Deze nummers werden enorm vaak gestreamed via Spotify en betekenden de doorbraak van Russell als artiest. Verder zien we ook de tracks “MGNO” en “Every Little Thing” terug.

Dan blijven er nog zeven nieuwe tracks over. Genoeg om het album binnenkort eens rustig te beluisteren. Dat kan via de links die we onder de tracklist voor jullie hebben gemaakt.

Yours - Russell Dickerson

 1. Every Little Thing
 2. Yours
 3. Blue Tacoma
 4. Billions
 5. All Fall Down
 6. Float
 7. MGNO
 8. Would You Love Me
 9. Low Key
 10. You Look Like A Love Song
 11. Twentysomething
 12. Yours (Wedding Edition)

Spotify Apple Music

Carly Pearce – Every Little Thing

Naar het album van Carly Pearce wordt door de kenners misschien wel het meest uitgekeken. De singles die ze tot nu toe uitbracht, werden veel gestreamd op Spotify en kregen veel airplay op de radiozenders in Amerika. De hoogste notering van haar eerste single “Every Little Thing” was in de Top 20.

Haar verlangen om een succesvol country-artiest te worden was zo sterk, dat Carly haar school niet afmaakte. De ‘dropout’ uit Indiana trok via Dollywood naar Nashville waar Big Machine Label haar uiteindelijk een contract aanbood. Iets waar ze waarschijnlijk geen spijt van gaan krijgen.

Carly schreef mee aan meer dan de helft van de dertien tracks op haar debuutalbum “Every LIttle Thing“. Voor dit project kreeg ze hulp van bekende songwriters als Natalie Hemby, Shane McAnally en Luke Laird. Het album bevat een mix van gevoelige ballads en energieke up-tempo songs met een vleugje pop.

De productie was in handen van busbee (bekend van albums van onder andere Keith Urban en Marren Morris).Luister via de links hieronder naar de mooie tracks op het debuutalbum van Carly Pearce, een naam waar we nog veel gaan horen.

Every Little Thing - Carly Pearce

 1. Hide The Wine
 2. Careless
 3. Every Little Thing
 4. Everybody Gonna Talk
 5. Catch Fire
 6. If My Name Was Whiskey
 7. Color
 8. I Need A Ride Home
 9. Doin’ It Right
 10. Feel Somethin’
 11. You Know Where To Find Me
 12. Honeysuckle
 13. Dare Ya

Spotify Apple Music

Mark Blomsteel – #Dutchboy

Tijdens de Amsterdam Country Night eerder dit jaar kregen we al een klein voorproefje van dit nieuwe album. Daar speelde hij onder andere “Could This Be Love”, track 6 van “#Dutchboy“.

De titel van het album is een directe verwijzing naar de bijnaam die de geboren Rotterdammer in Nashville kreeg. Mark Blomsteel woont al weer enkele jaren in ‘Music City’, een plaats die hem blijft inspireren. Hij werkte daar samen met bekende muzikanten en producers aan dit nieuwe album. Het is de opvolger van “Crank It” uit 2014. In totaal heeft Mark nu drie studioalbums uitgebracht.

Op elke straathoek staat er wel iemand muziek te maken en het niveau is echt top.

#Dutchboy - Mark Blomsteel

 1. The Best Seat In The House
 2. Crazy Come Crazy Go
 3. Show Me What You Got
 4. Caught In A Storm
 5. Lived And Gone To Heaven
 6. Could This Be Love
 7. Contagious
 8. Saturday Night
 9. Don’t Make Her Cry
 10. Two Story House
 11. She’s Killing It
 12. Bumper Sticker
 13. Guns Or Roses (feat. Kristi Warner)

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty