De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 13 juli 2018

Drie heerlijke nieuwtjes deze week.

Het is weer vrijdag, album-release-dag. Vandaag hebben we één nieuw studioalbum en één nieuwe EP van aanstormende talenten. Als laatste, maar zeker niet de minste, geven we je ook nog een update over een ‘makeover album’ van ‘een ouwe rot’.

Chris Lane – “Laps Around The Sun”

Chris Lane begon zijn carrière met een naar hem vernoemde band. Zij brachten in 2012 een album uit met de titel “Let’s Ride”. Het liep helaas anders dan gepland en Chris besloot daarop alleen naar Nashville te rijden in een poging zijn ambitie waar te maken.

Wanneer hij in 2015 de single “Fix” uitbrengt, komt zijn droom uit. Het nummer scoort goed, het belandt in 2016 zelfs op nummer 1 in de ‘Country Airplay’ hitlijst. In augustus van dat jaar releaset Chris zijn debuutalbum “Girl Problems“, dat op een verdienstelijke achtste plek blijft steken in de ‘Top Country Albums’.

Sinds zijn verhuizing naar ‘Music City‘ heeft Chris veel geleerd. Hij zegt zelf dat hij beter dan ooit weet wat voor artiest hij is en welk type muziek hij wil maken. Met “Laps Around The Sun” probeert Chris breed uit te pakken. Hij hoopt dat er voor iedereen een herkenbaar lied op staat.

I’ve learned a lot. With my first record, I was trying to figure out exactly what kind of sound I wanted to have, and now I know. I know what I truly love and what kind of artist I want to be. My goal was to make sure anyone who hears this album finds a song they can relate to. I hope I accomplished that. Chris Lane

Het album is tot stand gekomen met de hulp van enkele grote namen. We zien bij de credits de namen staan van bekende tekstschrijvers als Josh Thompson, Ross Copperman, Rhett Akins, Ashley Gorey en ook Brian Kelley (van Florida Georgia Line).

Laps Around The Sun - Chris Lane

 1. Take Back Home Girl (feat. Tori Kelly)
 2. Fishin’
 3. Drunk People
 4. I Don’t Know About You
 5. Laps Around The Sun
 6. Bad Girl
 7. New Phone, Who’s This
 8. All The Right Problems
 9. Life Goes On
 10. Sun Kiss You
 11. Number One
 12. Old Flame
 13. Without You (feat. Danielle Bradbery)
 14. Hero

Spotify Apple Music

Krystal Keith – “Boulder (EP)”

Krystal Keith is de dochter van superster Toby Keith en is dus opgegroeid met countrymuziek. “Boulder” is haar derde release. In 2013 verscheen er al een eerste EP en haar debuutalbum “Whiskey & Lace”.

Dat een tweede album wat langer duurt, heeft een goede reden. In de tussenliggende jaren is ze getrouwd en heeft ze samen met haar man een kindje gekregen. Deze periode heeft ook artistiek invloed op haar gehad. Ze is gegroeid als zangeres én als tekstschrijver.

On the first album I really wanted to show I wouldn’t be boxed into one sound. “Boulder” is more reflective of where I want to go right now. Krystal Keith

Boulder (EP) - Krystal Keith

 1. Boulder
 2. I Got You
 3. Anyone Else (feat. Lance Carpenter)
 4. Then It Started Raining
 5. Resting Beach Face

Spotify Apple Music

Rodney Crowell – “Acoustic Classics”

Op deze release geeft Rodney Crowell enkele grote hits van hem een akoestische makeover. In totaal staan er twaalf tracks op het album, waaronder natuurlijk “Shame On The Moon Redux” en “Making Memories Of Us”.

Ook zien we een versie van “Please Remember Me”, een song die hij in 1995 als single uitbracht. Zijn versie werd geen grote hit, maar enkele jaren later scoorde Tim McGraw er wel flink mee. Tim nam het op voor zijn album “A Place In The Sun” (1999).

Acoustic Classics - Rodney Crowell

 1. Earthbound
 2. Leaving Louisiana In The Broad Daylight
 3. Anything But Tame
 4. Making Memories Of Us
 5. Lovin’ All Night
 6. Shame On The Blue Moon Redux
 7. I Couldn’t Leave You If I Tried
 8. She’s Crazy For Leaving
 9. After All This Time
 10. Tennessee Wedding
 11. Ain’t Living Long Like This
 12. Please Remember Me

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty