De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 12 oktober 2018

Voor elk wat wils deze week.

Laat het weekend maar komen! Met de albumoogst van deze week hoef je je echt niet te vervelen. Er is voor ieders smaak wel iets nieuws bij.

Maar liefst vier nieuwe albums kunnen we aan je voorstellen. Twee releases komen uit Amerika, maar ook Canada en Nederland zijn vertegenwoordigd. Hieronder vind je de achtergrondinformatie en links.

Colter Wall – “Songs Of The Plains”

“Songs Of The Plains” is Colter Wall’s tweede LP en de opvolger van “Colter Wall” uit 2017. Dit album vol nostalgische, vaak wat donkere, levensliederen viel bij velen in de smaak en met “Songs Of The Plains” zal dat echt niet anders zijn.

De titel verraadt al waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Zijn er dan ‘plains‘ in Canada zou je denken, maar het antwoord is ‘jazeker’. Het gebied waar Colter is geboren en getogen, Swift Current in de staat Saskatchewan, heeft er genoeg.

Colter levert geen party-anthems af, maar a-commerciële, nostalgische, vaak wat donkere, levensliederen. Een formule die niet zou moeten werken of verkopen, maar dit juist wel doet. De reden is voor een groot gedeelte de oprechtheid en herkenbaarheid van zijn songs.

Deze LP bevat elf nieuwe (folk)songs over onder andere het harde leven op de plains vroeger, de rodeo’s, gunfighters en andere ruige mannen. De productie was wederom in handen van Dave Cobb en de opnames vonden plaats in de historische RCA Studo A in Nashville.

Songs Of The Plains - Colter Wall

 1. Plain To See Plainsman
 2. Saskatchewan In 1881
 3. John Beyers (Camaro Song)
 4. Wild Dogs
 5. Calgary Round-Up
 6. Night Herding Song
 7. Wild Bill Hickok
 8. The Trains Are Gone
 9. Thinkin’ On A Woman
 10. Manitoba Man
 11. Tying Knots In The Devil’s Tail

Spotify Apple Music

Pieternel – “Roosevelt Island”

De Nederlandse zangeres Pieternel verkende in haar carrière meerdere genres, maar uiteindelijk vond ze in de countrymuziek haar bestemming. Aangetrokken door de oprechte taal en mooie muziekstijl vertrok ze alleen naar Nashville, om te proberen in de voetsporen van haar inspiratiebronnen als Bonnie Raitt, Eva Cassidy en Dolly Parton te treden.

Het werd een echte roller coaster ride, maar na hard werken kreeg ze daar ‘voet aan de grond’ en kwam er uiteindelijk erkenning.

Ik moest iets achterlaten en iets nieuws vinden. Dat gebeurde daar. Pieternel

In Nederland won ze vorig jaar een contest van de DCMA en mocht ze openen op de CMA Songwriter Series. Daar maakten we voor het eerst kennnis met haar muziek. Niet veel later volgde er een EP en nu dus een volwaardig album: “Roosevelt Island“.

Op het album staan elf songs die Pieternel zelf schreef.

Roosevelt Island - Pieternel

 1. New Day
 2. Roosevelt Island
 3. Run No More
 4. Rain
 5. All Night Cafe
 6. Fragile Space
 7. There He Goes
 8. Backyard Girl
 9. Happy Family
 10. Every Now And Then
 11. All Grown Now

Spotify Apple Music

Morgan Evans – “Things That We Drink To”

De man van Kelsea Ballerini brengt zijn eerste volwaardige LP uit. Het is de eerste LP-release sinds hij zijn geboorteland Australië verliet om in Nashville zijn geluk te beproeven.

“Things That We Drink To” is tot stand gekomen met een klein team. Alle tracks zijn namelijk door Morgan samen met Chris DeStefano geschreven, én ingespeeld. Chris DeStefano heeft daarna de productie van het album op zich genomen.

Op “Dance With Me” horen we Kelsea Ballerini op de backing vocals.

Things That We Drink To - Morgan Evans

 1. American
 2. Kiss Somebody
 3. I Do
 4. Song For The Summer
 5. Day Drunk
 6. Dance WIth Me (feat. Kelsea Ballerini)
 7. Me On You
 8. Things That We Drink To
 9. We Dream
 10. Everything Changes
 11. Young Again

Spotify Apple Music

Jimmy Allen – “Mercury Lane”

“Mercury Lane” is het officiële debuut van de uit de staat Delaware afkomstige Jimmie Allen, en verschijnt exact een jaar na de naar hemzelf vernoemde EP. Die EP werd goed ontvangen en Jimmie’s naam verscheen al snel op enkele ‘artists to watch’ lijstjes.

Zijn debuutsingle “Best Shot” doet het goed in de hitlijsten. Op dit moment vinden we dit nummer terug net buiten de Top 10 van zowel de ‘Hot Country Songs’ als de ‘Country Airplay’ hitlijsten.

Op “Mercury Lane” mixt hij R&B invloeden met country. Het album is geproduceerd door Ash Bowers en Eric Torres.

Mercury Lane - Jimmie Allen

 1. American Heartbreaker
 2. Make Me Want To
 3. Deserve To Be
 4. How To Be Single
 5. Wait For It
 6. High Life
 7. 21
 8. Underdogs
 9. Like You Do
 10. Back Of Your Mind
 11. Boy Gets A Truck
 12. County Lines
 13. Best Shot
 14. Warrior
 15. All Tractors Ain’t Green

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty