Net voor de oorspronkelijke releasedatum van zijn nieuwe album, moest Randy Houser zijn fans teleurstellen. ‘Uitstel’ was het steekwoord van het persbericht, maar pas enkele weken later werd bekend waarom precies…

Randy Houser – “Magnolia”

“Magnolia” blijkt niet zomaar een nieuw album te zijn, het is een veel groter project. Daar waar een filmmaker normaal gesproken een muzikant vraagt om een soundtrack te componeren, deed Randy het andersom. Hij besloot een film te maken, gebaseerd op de muziek van zijn nieuwe album.

Het album

Met “Magnolia” gaat Randy Houser weer terug naar zijn roots. De twaalf tracks verschillen enorm met die van zijn vorige album “Fired Up” uit 2016. Ze zijn meer country, een tikkeltje rauwer en hebben her en der een bluesy randje. Randy op zijn best!

Randy Houser - Fired Up

Bij de totstandkoming van “Fired Up” gaf Randy zijn creativiteit te weinig ruimte en werd de productie overhaast. Het gevolg was dat het album, voor zowel Randy als zijn vele fans, zeker niet tot zijn beste werken wordt gerekend.

With the last album, I just didn’t have time to create, and it was obvious that it didn’t all come from my guts. Because of that, the music just didn’t feel as genuine. -- Randy Houser

Met zijn nieuwe album maakt Randy dat helemaal goed. Bij het schrijven en produceren van de tracks voor "Magnolia" waren de songteksten en de melodieën leidend, niet allerhande effecten of trucjes. Het resultaat is een ontzettend goed album, met mooie songs en heerlijke melodieën.

De film

De korte film, die dezelfde titel heeft als het album, volgt twee personen (Ana en Noah) die een relatie hebben die zwaar onder druk staat door persoonlijke problemen. Het verhaal speelt in een klein dorpje in Mississippi (‘The Magnolia State’), waarbij de lokale ‘dive bareen ordinaire bar, voor de gewone, hardwerkende man. ‘ en een groep werknemers van een boortoren centraal staan.

Randy speelt een locale artiest die in deze ‘dive bar’ optreedt. Hij speelt daarbij enkele tracks van het album.

Magnolia tells my story, but also tells the story of running away from something while not knowing exactly what you're running to. As I got into the groove of creating this album, the story became so vivid in my mind that I realized it had to live through more than just a body of music and become a film. That's exactly what we created… a film about running towards your truth. –Randy Houser

De opnames voor de film vonden plaats in Louisiana, het gebied om Houston en in de staat South Carolina. Door de orkanen die vorig jaar het zuiden van Amerika teisterden, liepen deze opnames ernstige vertraging op. Dit resulteerde in een uitstel van de release van het album, deze moest immers tegelijk met het album verschijnen.

Randy schreef mee aan alle twaalf tracks en heeft ook voor enkele nummers de gitaarpartijen ingespeeld. Op het album staan duetten met Lucie Silvas en Hillary Lindsey. De complete tracklist van "Magnolia" ziet er als volgt uit, klik op de afbeelding om de albumhoes in zijn geheel te bekijken.

tracklist
Magnolia - Randy Houser
klik om de albumhoes te vergroten

Magnolia

Randy Houser

1
No Stone Unturned
04:21
2
Our Hearts (feat. Lucie Silvas)
03:28
3
What Whiskey Does (feat. Hillary Lindsey)
03:46
4
Whole Lotta Quit
04:26
5
No Good Place To Cry
04:31
6
New Buzz
02:59
7
Nothin’ On You
02:58
8
What Leaving Looks Like
04:00
9
High Time
05:48
10
Mama Don’t Know
03:34
11
Running Man
03:59
12
Evangeline
03:54

  iTunes
  Google Play

De trailer van “Magnolia”

Klik op play hieronder om de trailer van “Magnolia” te bekijken. Het geeft je een indruk van de inhoud en sfeer van de film.

Trailer van “Magnolia”

Morgen zullen we de trailer vervangen door de volledige film