De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases van 11 augustus 2017

Vandaag verschijnen er twee interessante albums in uiteenlopende stijlen.

Van beide artiesten is het hun debuutalbum. Er is dus voor elk wat wils, van moderne country met catchy beats en songteksten tot klassieke outlaw country. So let’s go!

Lindsay Ell – The Project

Veel mensen zullen deze Canadese nog niet (goed) kennen, maar daar gaat met dit mooie album ongetwijfeld verandering in komen. Lindsay Ell staat vooralsnog vooral bekend als een gitaarvirtuoos. Ze wordt door velen gezien als de vrouwelijke Brad Paisley of Keith Urban, iets dat diegenen die haar live hebben gezien kunnen beamen.

Officieël debuut

Met “The Project” laat ze echter ook haar songwriting skills en zangkwaliteiten zien. De nummers zijn onderling erg verschillend, maar ze worden door Lindsay vakkundig en moeiteloos tot één geheel gesmeed. Meteen vanaf track één is duidelijk dat Lindsay zich ook qua stem kan meten met andere power-women in het countrygenre.

Van het catchy en mooie “Waiting On You” tot het ingetogen “Space” en van het energieke “Champagne” tot de woordspelletjes van “Mint”. Zowel haar stem als haar muziek staan als een huis.

“The Project” is Lindsay’s officiële debuutalbum, de tweede eerdere albums die in 2008 en 2009 verschenen waren een soort ‘vingeroefeningen’ die werden uitgebracht in eigen beheer. Haar EP “Worth The Wait” verscheen nog maar vijf maanden geleden.

De productie van zowel die EP als haar nieuwe album “The Project” was in handen van Kristian Bush, de helft van het duo Sugarland.

Tracklist

“The Project” bevat in totaal twaalf tracks en bij negen tracks (hieronder gemarkeerd met een °) staat Lindsay als songwriter gecrediteerd. Maar op het overzicht zien we nog meer opvallende zaken. Grote namen als Josh Osborne, Shane McAnally en Ross Copperman worden vermeld, maar ook Kelsea Ballerini en Kristian Bush.

Lindsay Ell - The Project

 1. Waiting On You °
 2. Champagne °
 3. Castle °
 4. Good °
 5. Wildfire °
 6. Mint °
 7. White Noise
 8. Criminal °
 9. Just Another Girl °
 10. Space
 11. Always Kiss The Girl
 12. Worth The Wait °

Tracks 1, 8, 10 en 12 zijn overgenomen van de eerder verschenen EP “Worth The Wait“.

Spotify Apple Music

Alex Williams – Better Than Myself

Na zijn aankomst in Nashville speelde Alex Williams bijna een decennium lang zijn liedjes in alle bikercafé’s, bier- en muziektenten die hem hebben wilde. Ook hij was bezeten van muziek en het schrijven van liedjes en wilde deze dolgraag delen met de buitenwereld.

Het binnenslepen van het felbegeerde platencontract was een lange, moeilijke weg, maar hij bleef trouw aan zijn eerlijke, authentieke country. Uiteindelijk nam Big Machine Label Group hem onder haar hoede, en vandaag verschijnt daar zijn debuutalbum “Better Than Myself“.

Better Than Myself

Op het debuutalbum staan twaalf prachtige tracks waarmee de pas 26-jarige muzikant uiteenlopende verhalen vertelt. Hij weet bij iedere track de karakters geloofwaardig te maken en doet dat in een stijl waarbij Willie en Waylon nooit ver weg zijn. Alex Williams maakt pure outlaw country, voorzien van een heel dun laagje moderniteit als vernis.

In de auto-biografische titeltrack waarmee het album opent, dient hij zijn vorige drummer van repliek. Die verweet hem dat zijn levensstijl niet bij zijn songteksten past, dat deze songteksten geen eerlijkheid in zich dragen.

Someone told me not long ago that my songs are better than myself. That the reckless way I’m livin’, it don’t match my melodies. That the written words I’m singin’, they ain’t got no honesty. Alex Williams

Maar ook de andere songs zijn zeker authentiek en het luisteren waard, en we raden je dit album dan ook aan!

Alex Williams - Better Than Myself

 1. Better Than Myself
 2. Hellbent Hallelujah
 3. More Than Survival
 4. Freak Flag
 5. Week Without A Drink
 6. Little Too Stoned
 7. Old Tattoo
 8. Strange Days
 9. Pay No Mind
 10. Can’t Get Enough Of You
 11. Few Short Miles (Bobby’s Song)
 12. Last Cross

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty