De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 8 december 2017

Vandaag verschijnen de nieuwe albums van Luke Bryan en Walker Hayes.

Voor de artiest in kwestie is iedere albumrelease spannend, maar toch zal deze laatste het meest zenuwachtig zijn. Het is namelijk Walker’s officiële debuutalbum en hij hoopt dat het album meelift op het succes van zijn single “You Broke Up With Me”.

Voor Luke is “What Makes You Country” zijn zesde studioalbum.

​Luke Bryan – What Makes You Country

Na ruim twee jaar komt Luke Bryan weer met een nieuw album: “What Makes You Country“. Twee jaar lijkt lang, maar we kunnen het Luke natuurlijk niet kwalijk nemen dat hij wacht met een nieuw album zolang het vorige nog hits oplevert. En “Kill The Lights” leverde veel hits op.

Hitalbum “Kill The Lights”

Luke Bryan - "Kill The Lights"

In 2015 en 2016 leverde iedere single van dit album hem een nummer 1 hit op. “Kick The Dust Up” en “Strip It Down” voerden enige tijd zowel de ‘Hot Country Songs’ als de ‘Country Airplay’ hitlijst aan. “Home Alone Tonight”, “Huntin’ Fishin’ And Lovin’ Every Day”, “Move” en “Fast” werden nummer 1 hits in de ‘Country Airplay’ lijst. Daarnaast leverden deze tracks hem stuk voor stuk ook een nummer 1 notering in de Canadese Country hitlijst op.

Een erg imposante score. Met “What Makes You Country” probeert Luke dit succes minstens te evenaren. Met de eerste single “Light It Up” is hij sterk uit de startblokken gekomen. Deze staat ondertussen op de tweede plaats in de ‘Country Airplay’.

Titeltrack

Beeld en geluid van de titeltrack, opgenomen op een besloten feestje, verscheen al in augustus. Deze clip is inmiddels verwijderd van YouTube. In dit nummer reageert Luke op het aanhoudende thema wat wel en wat niet ‘country’ is.

People talking ’bout what is and what ain’t country
But what gives ’em a right to wear a pair of beat-up boots?
Is it the size of your tires and your fires, or your wild-ass buddies?
Well, give me a minute, let me hit you with some hometown truth
You could be a cowboy on the Texas plain, or a plowboy waitin’ on the rain
We’re all a little different, but we’re all the same
Everybody doing their own thing.

Tour

Een tour is vooralsnog niet aangekondigd. Een Amerikaanse tour is echter vanzelfsprekend, maar hij heeft ook hints gegeven over plannen voor een nieuwe Europese tournee. Hij pakt het dan wel anders aan dan in 2015. Het plan is om met zijn gezin te gaan en er dit keer de tijd voor te nemen. Voordelen: minder jetlag en meer tijd voor de Europese cultuur en sightseeing.

What Makes You Country - Luke Bryan

 1. What Makes You Country
 2. Out Of Nowhere Girl
 3. Light It Up
 4. Most People Are Good
 5. Sunrise, Sunburn, Sunset
 6. Bad Lovers
 7. Drinking Again
 8. Land Of A Million Songs
 9. Like You Say You Do
 10. Hooked On It
 11. She’s A Hot One
 12. Hungover In A Hotel Room
 13. Pick It Up
 14. Driving This Thing
 15. Win Life

Spotify Apple Music

Walker Hayes – Boom

We schreven in de inleiding ‘officiële debuutalbum’, omdat zijn eerste LP uit 2011 nauwelijks aandacht kreeg. Deze verscheen bij Capitol Records, maar een paar jaar geleden werd dat contract niet verlengd. Hij vond onderdak bij Shane McAnally en SMACK/RareSpark records.

Daar werkte hij aan zijn volgende album. “Boom” zal zeker meer aandacht krijgen, helemaal na het succes van “You Broke Up With Me”. Het album bevat tien tracks en Walker schreef aan alle tien mee.

Boom - Walker Hayes

 1. Beautifull
 2. Shut Up Kenny
 3. You Broke Up With Me
 4. HalloweenNicolle Galyon
 5. Dollar Store
 6. Beer In The Fridge
 7. Beckett
 8. Mind Candy
 9. Prescriptions
 10. Craig

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty