De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 07 september 2018

Deze week hebben we 'anderhalf' album in de aanbieding.

Dit weekend kunnen jullie luisteren naar twee nieuwe albums. Of eigenlijk anderhalf, want van Runaway June komt de naar henzelf vernoemde debuut EP uit. De andere is de eerste volwaardige LP van Ruston Kelly, de man van Kacey Musgraves.

Ruston Kelly – “Dying Star”

Ruston Kelly

Ruston Kelly is een meester songwriter, zoveel was na zijn debuut EP al duidelijk. Zijn leven tot nu toe kenmerkt zich door diepe dalen en grote hoogtes. Van vluchten in drugsgebruik, inchecken bij de rehab, uitverkochte zalen en natuurlijk het huwelijk met zijn grote liefde Kacey. Het is wat hem authentiek maakt, en iets dat hem een haast onuitputtelijke bron van inspiratie geeft.

Ruston is niet in één hok te plaatsen, zijn muziek is zoals zijn leven. Pedal steel en flinke gitaren lopen ogenschijnlijk naadloos in elkaar over. Zoals hij ook de ene dag met een cowboyhoed loopt, en een dag later in een T-shirt van zijn favoriete heavy metal band. Of beide tegelijk.

Op “Dying Star” rekent hij in de meeste songs af met de (nare) geesten uit zijn verleden. De bars in East Nashville, waar hij naar eigen zeggen in cirkels rondliep. De pijn, het verdriet en de tegenslagen uit zijn leven komen in diverse nummers aan bod. Hij doet dit met verrtien mooie, afwisselende tracks. Een album dat zeker de moeite waard is om te beluisteren.

Dying Star - Ruston Kelly

 1. Cover My Tracks
 2. Mockingbird
 3. Son Of A Highway Daughter
 4. Paratrooper’s Battlecry
 5. Faceplant
 6. Blackout
 7. Big Brown Bus
 8. Mercury
 9. Anchors
 10. Just For The Record
 11. Trying To Let Her
 12. Jericho
 13. Dying Star
 14. Brightly Burst Into The Air

Spotify Apple Music

Runaway June – “Runaway June EP”

Runaway June

Vol trots kondigden de dames van Runaway June in augustus de release van hun debuut EP aan. Jennifer, Hannah en Naomi zijn door diverse insiders in Nashville uitgeroepen tot ‘artists to watch’, dus van dit debuut wordt veel verwacht. De voorproefjes die we van de dames kregen waren veelbelovend.

Op het nummer “Wild West“, dat ruim een jaar gelden uikwam, liet Runaway June een klassieke countrysound horen. De eerste single “Lipstick” vinden we niet op de EP terug, maar wel hun huidige single “Buy My Own Drinks”. Het zijn (nog) geen grote nummer 1 hits, maar Runaway June maakt een grote ontwikkeling door.

Het is, denken wij, dan ook slechts een kwestie van tijd voor we ze in de top van de hitlijsten terugzien. Tot die tijd kunnen we genieten van deze mooie EP, gebruik daarvoor de links onder de tracklist.

Runaway June EP - Runaway June

 1. Buy My Own Drinks
 2. I Am Too
 3. Got Me Where I Want You
 4. Fast As You
 5. Wild West

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty