De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Albumreleases 1 februari 2019

Een overzicht van de nieuwe muziek die vandaag verschijnt.

Op de eerste dag van februari verschijnen weer een aantal fijne countryalbums. We lichten er vandaag twee uit: het langverwachtte tweede album van Cassadee Pope en de nieuwe LP van het Britse duo Ward Thomas.

Cassadee Pope – “Stages”

In Cassadee Pope’s leven is sinds de release van haar debuutalbum “Frame By Frame” (2013) veel gebeurd. Ze brak met zowel haar recordlabel als management en beëindigde haar verloving met Rian Dawson (drummer van de band All Time Low).

Cassadee Pope

Deze gebeurtenissen gaven haar naast verdriet en pijn ook inspiratie voor nieuw materiaal. Ze schreef in deze periode enkele hartverscheurende break-up songs, maar ook genoeg vrolijke deuntjes. Deze deuntjes kunnen we nu beluisteren op haar nieuwe album “Stages“.

Bij de totstandkoming van dit album kreeg ze helemaal de vrije hand, Niemand trok achter de schermen aan de touwtjes of probeerde haar een bepaalde muzikale richting in te duwen.

Haar fans kunnen dus vanaf morgen eindelijk 11 nieuwe tracks verwelkomen, waaronder de drie reeds uitgebrachte singles “Take You Home“, “One More Red Light” en “If My Heart Had A Heart”. De productie van het album is in handen van Corey Crowder, met wie Chris Young samen het succesvolle duet “Think Of You” schreef.

Albumhoes en tracklist

Stages - Cassadee Pope

 1. Take You Home
 2. One More Red Light
 3. How I Feel Right Now
 4. Bring Me Down Town
 5. If My Heart Had A Heart
 6. FYI
 7. Distracted
 8. Gavi
 9. Don’t Ask Me
 10. Still Got It
 11. I’ve Been Good

Spotify Apple Music

Ward Thomas – “Restless Minds” 

De zusjes Lizzy en Catherine Ward brengen morgen hun derde studioalbum “Restless Minds” uit. Samen met The Shires zijn zij – als Ward Thomas – de bekendste en succesvolste country-act in het Verenigd Koninkrijk.

Ward Thomas - Caprera, Bloemendaal - 16/08/2017Ward Thomas – Caprera, Bloemendaal – 16/08/2017Bezoekers van het concert van Miranda Lambert werden in 2017 aangenaam verrast door de zussen, ze hebben een leuke sound: country met een twist zoals ze het zelf omschrijven.

De eerste twee albums gaven hen een gestaag groeiende fanbase, iets dat met hun nieuwe album “[Restless Mindward-thomas-2019-restless-minds/)” ongetwijfeld doorgaat.

Hun fans konden, in aanloop naar de release al kennismaken met de tracks “It’s Not Just Me”, “No Filter” en “No Fooling Me”. Hieronder als kennismaking de clip van “No Filter”.


Albumhoes en tracklist

Restless Minds - Ward Thomas

 1. No Filter
 2. Lie LIke Me
 3. One More Goodbye
 4. It’s Not Just Me
 5. Ain’t That Easy
 6. Rather Be Breathing
 7. Hopeless
 8. Never Know
 9. Same Love
 10. Changing
 11. No Fooling Me
 12. I Believe In You
 13. Little Girl Sorrow
 14. Deepest You
 15. This Too Will Pass

Spotify Apple Music

Overige releases

Naast de bovengenoemde albums verschijnen ook nog “Tides Of A Teardrop” van Mandolin Orange en “Lucky Enough” van Reed Foehl.

In mei van dit jaar komt Mandolin Orange overigens naar Nederland voor een tournee langs diverse plaatsen. Check voor de exacte data onze concertpagina.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty