De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Alabama: Song of the South

Een mooi eerbetoon aan 'de ouwe rotten' van Alabama.

In het museum van de ‘Country Music Hall Of Fame‘ in Nashville (Tennessee) kunnen bezoekers vanaf vandaag een indruk krijgen van het leven en werk van de iconische band Alabama. De tentoonstelling met de titel ‘Alabama: Song of the South” is doorlopend te bezichtigen tot 16 juli 2017.

Pioniers en Hall Of Fame Members

In 2005 werd Alabama met het lidmaatschap van de ‘Hall Of Fame’ beloond voor hun bijdrage aan de countrymuziek. Hun manier van spelen en songwriting trok een groot en jeugdig publiek, de band was dan ook één van de pioniers van grote(re) liveproducties in stadions en arena’s.

Alabama

In 1993 hadden de heren al 32 nummer 1 hits op hun naam staan, waaronder “Dixieland Delight”, “Mountain Music” en “Song Of The South”. Veel van hun songs bevatten verwijzingen naar het gebied waar ze vandaan komen: de zuidelijke staten van Amerika.

Ook de titel van hun laatste album “Southern Drawl” uit 2015 is eigenlijk weer een verwijzing naar het zuiden. Dit keer naar de manier van praten.

De expositie

De expositie omvat onder andere jeugdherinneringen, foto’s, muziek, clips, instrumenten, tourmemorabilia en enkele awards die Alabama won. Een erg mooie collectie, en zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Vanzelfsprekend is de organisator blij dat Alabama hun eigen expositie krijgt, hij is meer dan verdiend!

Hun liedjes behoren tot de meest memorabele in het countrymuziekgenre en hun talenten als artiesten staan buiten kijf. We zijn dan ook ontzettend blij dat de ‘Country Music Hall Of Fame’ deze heren niet alleen met het lidmaatschap, maar ook met een eigen expostitie kan vereren. Museum CEO Kyle Young


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty