In een persbericht heeft Aaron Lewis een tour langs 24 steden in Noord-Amerika aangekondigd. De tour start op 24 januari aanstaande, maar het andere detail in het persbericht is voor ons belangrijker.

Nieuw album

Om meteen met de deur in huis te vallen, dat andere detail betreft een nieuw countryalbum. We vermelden expliciet countryalbum, omdat Aaron ook de frontman is van de rockformatie Staind.

Aaron Lewis - Sinner
Aaron Lewis – Sinner

In 2019 releaset hij dus eindelijk de opvolger van zijn succesvolle album “Sinner” uit 2016. De aan het nieuwe album gekoppelde tour krijgt als titel zelfs een verwijzing naar de eerste regel van “That Ain’t Country”, missschien wel het opvallendste nummer van “Sinner”.

Dit maakt het aannemelijk dat het album dezelfde titel krijgt, maar in het persbericht werd alleen vermeld dat er een nieuw album in de maak is. Op meer details moeten we dus even wachten.

The State I’m In tour

Aaron gaat in 2019 wel op een andere manier touren. De aangekondigde shows worden geadverteerd als ‘akoestische songs + verhalen’. Vanaf het podium zingt hij dus enkele van zijn songs in een akoestische versie, maar hij vertelt tussendoor ook persoonlijke anekdotes over zijn artiestenbestaan en wat hij zoal meemaakt.

My music is very first person, very autobiographical. It's from my life experiences that I draw inspiration for my songs. This acoustic tour gives me the opportunity to share the stories behind my songs with my fans and play them stripped down, like I wrote them.

— Aaron Lewis

Een goed verhaal is sowieso dat zijn fans bij de aanschaf van twee tickets een gratis exemplaar van het nieuwe album krijgen. Boffen die Amerikaanse fans toch maar weer…