De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

2016 Americana Awards – de winnaars

Achtergrondinfo en het overzicht van de winnaars.

Tussen het grote (publiciteits)geweld van de populaire awardshows, probeert de Americana Music Association met haar eigen Americana Awards juist de sound van authentieke Amerikaanse muziek te promoten. Tijdens de 15e jaarlijkse uitreiking van deze awards in het beroemde Ryman Auditorium in Nashville waren Jason Isbell en Chris Stapleton de grote winnaars.

Chris Stapleton

Wat zullen ze bij de AMA blij zijn met een man als Chris Stapleton. Zijn meer traditionele album “Traveller” vertoeft al 72 weken in de top van de ‘Top Country Albums‘ chart van Billboard. Daarnaast heeft de man en zijn muziek het afgelopen jaar op de prestigieuze CMA, ACM en Grammy awardshows een groot aantal prijzen gewonnen, en daarmee de ‘Americana sound’ weer op de kaart gezet.

Jason Isbell

Ook Jason Isbell is natuurlijk geen kleine meneer in het traditionele Amerikaanse muziekgenre. Het ex-bandlid van de Drive-By Truckers bracht in 2007 zijn eerste soloalbum uit, overwon een alcohol- en drugsverslaving en won met zijn muziek talloze awards en onderscheidingen.

De awardsshow

Tijdens de awardshow was er natuurlijk tijd voor een eerbetoon aan Merle Haggard, de countrylegende die eerder dit jaar overleed. De avond werd opgeluisterd met enkele optredens van onder andere George Strait en Bob Weir, de oprichter van Greatful Dead.

The shining star of Nashville and music everywhere Emmylou Harris over de Americana Awards

De winaars

Voor de zesde keer won Jason Isbell een Americana award. Dit jaar nam hij er maar liefst twee in ontvangst:

  • ‘Album of the Year’ met “Something More Than Free”
  • ‘Song of the Year’ met “24 Frames”.

Chris Stapleton won de award voor ‘Artist of the Year’, Emmylou Harris & Rodney Crowell werden uitgeroepen tot ‘Group/Duo of the Year’. Ook Sara Watkins (‘Instrumentalist of the Year’) en Margo Price (‘New/Emerging Artist of the Year’) mochten een award in ontvangst nemen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty