De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

20 minuten met Ashley Monroe

Verslag van een gemoedelijk en interessant gesprek met de zangeres.

Op 23 januari 2019 kregen we de gelegenheid tot een exclusief interview met Ashley Monroe. Zij was die dag in Amsterdam voor haar concert in de Melkweg.

Het werd een gemoedelijk en interessant gesprek, hieronder lees je de samenvatting.

Fijn publiek

Het is Ashley’s eerste keer in Amsterdam, hoewel ze drie jaar geleden al ‘in de buurt was’. Destijds maakte ze deel uit van de line-up van het C2C festival in Groot-Brittannië en speelde ze in Londen, Dublin en Glasgow. En dat is – volgens Amerikaanse begrippen – ‘in de buurt’.

Wat haar toen al opviel was dat het publiek echt aandachtig naar de songteksten luistert, iets wat ze in de States veel minder vaak meemaakt. Voor een artiest is een aandachtig publiek erg fijn. Dit is dus één van de redenen dat ze graag terug wilde komen, al heeft het langer geduurd dan gepland.

Mooi moment, slecht moment

De release van haar album “Sparrow” in 2018 was een mooi moment om op tournee te gaan. Maar een jaar eerder werd Dalton William, haar eerste kindje, geboren.

Twee mooie momenten, maar een tour voelde op dat moment niet goed. Zo’n jong kereltje neem je niet makkelijk mee, terwijl achterlaten ook niet in een moederhart voorkomt.

Memory Lane

We namen Ashley mee terug langs ‘memory lane’, naar het begin van haar muziekcarrière.

Van intens verdriet naar dé kans

Die begon in een moeilijke periode in haar leven. Ze was dertien jaar oud toen haar vader overleed, en haar wereld stortte op dat moment in.

Om haar gevoelens en emoties te ordenen, begon ze liedjes te schrijven. Niet veel later nam ze deze op, en kreeg een zekere Vince Gill enkele demo-tapes in handen.

Dit leidde tot een uitnodiging voor een ontbijt met Vince, maar Ashley moest Vince terugbellen met de vraag of hij haar wilde ophalen en thuisbrengen. Ze was vijftien jaar oud, en had nog geen rijbewijs.

I called him [Vince, red.] back and it was like, can you pick me up and take me home from breakfast? He said yeah, and that’s how it started.

Debuut uitgesteld

Enkele jaren later, Ashley is dan negentien jaar oud, staat ze onder contract bij Columbia Records en werkt ze hard aan haar officiële debuut. Haar eerste album, “[Satisfiedashley-monroe-2009-satisfied/)” is klaar en ter promotie reist ze van radiostation naar radiostation voor praatjes en optredens. Haar droom komt eindelijk uit.

Ashley Monroe - Satisfied

Maar door veranderingen binnen, en fusies met, haar platenlabel, verlaat haar team het bedrijf. De plannen voor de release verdwijnen ‘in de koelkast’, en lange tijd verkeert Ashley in onzekerheid voor wat betreft haar toekomst.

De doorbraak

Ze doet er nog een schepje bovenop, gaat nog meer songs schrijven en probeert met haar muziek de platenbazen te overtuigen haar debuutalbum alsnog te releasen. “The Truth”, een nummer 1 hit die ze voor Jason Aldean schreef, helpt daarbij en in 2009 verschijnt “Satisfied” alsnog.

Na dit album brengt Ashley nog meer succesvolle albums uit. Als soloartiest, maar ook als lid van de supergroep Pistol Annies.

Luchtigere onderwerpen

In het tweede deel van het interview is het tijd voor wat luchtigere onderwerpen. We vragen haar naar haar idolen en toekomstmuziek.

Ultiem duet

Op onze vraag met welke artiest – dood of levend – ze graag een duet zou willen zingen (en welk nummer), hoeft ze niet heel lang na te denken. Elvis is haar grote held, ze heeft dan ook “Elvis” op haar heup en “Love Me Tender” op haar rug getatoeëerd.

Ze was dan ook zeer enthousiast toen de Pistol Annies gevraagd werden om op te treden tijdens het Elvis-tribute die op 17 februari in Amerika werd uitgezonden op NBC.

Oh boy, well, Elvis is definitely my boyfriend because his name is tattooed on my hip and I’ve got ‘Love Me Tender’ tattooed on my back

De overige Annies, Angaleena Presley en Miranda Lambert, zijn beiden ook groot fan van Elvis. De keuze voor een song was dus relatief eenvoudig: “Love Me”. Niet geheel toevallig het eerste nummer dat Ashley op gitaar geleerd heeft te spelen.

Later dit jaar zullen de Pistol Annies ook nog optreden op het verjaardagsfeest van de Coalminer’s Daughter, Loretta Lynn (14 april 1932).

Europese tournee van de Annies

Pistol Annies

Een tour door Europa met de Pistol Annies staat ook hoog op het verlanglijstje van deze dames. Zowel vanwege het publiek, maar zeker ook voor een beetje sightseeing, omdat ze maar weinig tijd hebben als ze overzee zijn.

Nieuw werk

Inmiddels heeft ze al weer een behoorlijk aantal nieuwe nummers geschreven die ze graag wil uitbrengen. Iets andere songs, omdat ze nu nummers schrijft vanuit gevoelens en emoties die ze pas heeft leren kennen na de geboorte van haar zoontje.

Wij zijn daar in ieder geval erg benieuwd naar.

Interview afgenomen door Zoran Jagielnicki


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty