The Shires

Groepsleden

Crissie Rhodes, Ben Earle

Afkomstig uit

Verenigd Koninkrijk

Discografie

  • Good Years (2020)
  • Accidentally On Purpose (2018)
  • My Universe (2016)
  • Brave (2015)
  • The Green Note EP (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

‘There must be a country singer somewhere’ schrijft Ben Earle op Facebook in een soort wanhoopspoging om een gelijkgestemd iemand te vinden en daarmee een countryduo te vormen. Ben schrijft op dat moment al ruim tien jaar liedjes, opende ooit voor K.T. Tunstall maar ontdekt zijn liefde voor countrymuziek door muziek van Lady Antebellum en Kacey Musgraves.

Al snel reageert Crissie Rhodes op de oproep, waarop Ben haar wat liedjes stuurt. Ze is meteen verkocht en besluit met hem te gaan samenwerken. Het feit dat ze niet ver van elkaar wonen, in Hertfordshire en Bedfordshire, maakt het een stuk gemakkelijker. Ook ontlenen ze hun naam daaraan. Het woord ‘Shire’ is oud engels voor ‘county’ en omdat ze countrymuziek met een engelse toon willen maken is het een perfecte naam.

Ze breken snel door. Na slechts een paar optredens kunnen ze bij Decca UK tekenen en krijgen ook een contract bij Universal Music Group Nashville. Hiermee zijn ze de eerste engelse countryband die een contract krijgt bij een toonaangevend Amerikaans label.

Ze releasen in 2014 een EP met de titel “The Green Note EP“, een liveopname van een optreden in ‘The Green Note’ studios in Londen. Op 2 maart 2015 komt hun eerste studioalbum uit: “Brave“.

Dit album piekt op de tiende plaats in de ‘UK Albums Chart’.

 

Concerten

Helaas heeft The Shires op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!