Kelsea Ballerini

Volledige naam

Kelsea Nicole Ballerini

Geboortedatum

12 september, 1993(27 jr)

Geboren in

Mascot (Tennessee), Verenigde Staten

Discografie

  • kelsea (2020)
  • Unapologetically (2017)
  • The First Time (2015)
  • Kelsea Ballerini (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Kelsea wordt geboren op 12 september 1993 in Mascot (Tennessee), maar groeit op in Knoxville in diezelfde staat. Haar vader, die Italiaanse voorouders heeft, werkt bij een country radiostation. Op driejarige leeftijd neemt ze danslessen, waarmee ze zo’n tien jaar doorgaat, en zingt ze in het plaatselijke kerkkoor. Voor haar moeder schrijft ze op twaalfjarige leeftijd haar eerste lied.

Reeds op vijftienjarige leeftijd verhuist ze naar Nashville, waar ze twee jaar lang studeert aan een universiteit. De roep van een muziekcarrière is echter te groot, en ze verlaat de universiteit voortijdig.

Slechts negentien jaar oud, tekent ze een platencontract bij Black River Entertainment. In oktober 2014 komt “Love Me Like You Mean It” uit, gevolgd door een EP in november.

“Love Me Like You Mean It” wordt meteen haar eerste nummer 1 hit. Slechts een handjevol vrouwelijke countryartiesten hebben dat bereikt, Carrie Underwood was in 2006 de laatste met “Jesus, Take The Wheel”.

In mei 2015 komt haar eerste soloalbum “The First Time” uit, en ook dit album reikt tot de Top 5 in de ‘Top Country Albums‘ hitlijst van Billboard.

Het eerdere succes evenaart ze met haar tweede track. “Dibs” behaalt de nummer 1 positie op country radio in februari 2016.

Concerten

Helaas heeft Kelsea Ballerini op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!